För barnfamiljerna

Malmköping är en bra plats att växa upp på. Här är det nära till det mesta: förskola och skola, barnavårdscentral, bad och natur, lekplatser och aktiva föreningar.

Lekplatser

I en ort med många barn finns det förstås flera lekplatser. Du hittar lekplatser vid Rådhuset, campingen, Museispårvägen och vid Malmagatan. Vid campingen finns även ett bollhav som är öppet för alla barn upp till 7 år. Vid skolområdet finns också lekplatser som är öppna när skolorna slutat för dagen. Vid vårdcentralen finns en lekplats för “alla åldrar”. Den är byggd för att äldre ska kunna träna motorik, få motion med mera men är också uppskattad hos barn som gillar att klättra, hänga i ribbor och balansera.

Sagostigen

Sagostigen är en liten nöjespark cirka 8 km norr om Malmköping. Parken har varit igång i över 50 år och de flesta som växt upp här i närheten har minnen från sina besök på Sagostigen. Här går du längs en rundslinga i skogen och får se olika installationer från några av våra mest kända sagor: Törnrosa, Bockarna Bruse, Prinsessan på ärten, Rödluvan och så vidare. I mitten av parken finns ett populärt lekområde med bland annat hoppborg, studsmattor och café. Varje säsong brukar även en teaterföreställning spelas under vissa dagar. 

Scouterna

För barn och ungdomar som vill komma ut i skog och mark finns det en scoutkår i Malmköping. Equmeniakyrkan och Folkkyrkan håller i verksamheten och den riktar sig till barn från årskurs 3 och uppåt.

Småknytt i Malmköping

“För länge, länge sedan fanns det i Malmköping småknytt, så kallade Malmingar. Ingen har någonsin sett en Malming, men dom finns.” Så står det på en Facebooksida som handlar om småfolket malmingarna som bor i köpingen. Du hittar deras bostäder gömda här och där – i ett träd eller intill ett hus. Att leta efter malmingarnas bostäder är ett nöje för både barn och vuxna.

Idrottsföreningar

I Malmköping finns det en fotbollsförening, innebandyförening, tennisförening, gymnastikförening och en alpin förening. Alla föreningar har verksamhet för barn och ungdomar. Även Dunker har en fotbollsförening, Dunkers IF. De har ett seniorlag i damfotboll och flera lag för flickor. Här hittar du information och kontaktuppgifter till de idrottsföreningar som är medlemmar i Malmköping.nu.

Öppen förskola

Är du hemma med dina barn finns det möjlighet att träffa andra vuxna med barn flera gånger varje vecka. Öppen förskola ordnas både av Svenska kyrkan och Folkkyrkan i Malmköping. Även i Sparreholm, Mellösa, Hälleforsnäs och i Flen arrangeras öppen förskola. I Flen ordnas även träffar på biblioteket där nyanlända föräldrar och barn kan träffa svenska familjer.

Höstterminen 2017

Måndagar

9.00-11.30: Öppet hus för föräldrar och barn i Flens församlingshem
9.30-11.30: Öppen förskola i Kyrkans hus i Malmköping
13.00-15.30: Öppet hus för föräldrar och barn i Sparreholms församlingshem

Onsdagar

9.00-11.00: Klapp och Klang i Hälleforsnäs
9.30-11.30: Öppen förskola i Kyrkans hus i Malmköping
10.30-12.00: Onsdagsträffar med daglediga föräldrar och barn, Biblioteket i Flen

Torsdagar

9.00-11.30: Öppet hus för föräldrar och barn i Flens församlingshem

Fredagar

9.00-11.00: Klapp och Klang i Mellösa församlingshem
9.30-11.30: Öppen förskola i Folkkyrkan i Malmköping

Här hittar du kontaktuppgifter och mer information: