Kultur och upplevelser

Musik och kultur

På sommaren lever Malmköping upp som turistort och campingen arrangerar musiktillställningar var och varannan vecka. Mestadels är det trubadurer som spelar men ibland kommer även andra artister.

En annan plats där det arrangeras många konserter är Wärdshuset. Här händer det saker året om. Allt från viskvällar, folkmusik till rockfestivaler. Håll utkik här i vår evenemangskalender eller på Wärdshusets hemsida.

En årligt återkommande musikhändelse i Malmköping är Gladjazz vid Östersjön. En liten jazzfestival mitt i sommaren, som hålls vid hållplatsen “Östersjön” vid museispårvägen.

Björndammens masugn är en kulturscen cirka 1,5 mil utanför Malmköping, mot Strängnäs. Föreningen Björndammens masugn driver verksamheten och har ett samarbete med Scenkonst Sörmland. Masugnen erbjuder musik- och teaterföreställningar och arrangerar även Masugnens dag i september.

Vängården Follökna är en herrgård med anor från medeltiden som ligger några kilometer söder om Malmköping. Den drivs idag av en stiftelse. Det finns möjlighet att använda vängården för konsertarrangemang och det görs också några gånger om året. Håll utkik i vår evenemangskalender.

Livemusik går att uppleva även under de olika marknadsdagarna i köpingen. När det rör sig om torgkvällar och Gammeldags Malmköpings Marknad är det mindre musikarrangemang som går av stapeln. När Malma marken arrangeras handlar det om större artister med påkostat ljud och ljus.

Gillar du själv att sjunga? Då har Dunker-Lilla Malma församling flera körer att välja mellan. Församlingen har även en kör för de allra minsta. Se mer på deras webbsida.

Upplevelser

Är du sugen på att se Malmköping från ovan? Boka då in en ballongtur med Ballongveteranerna. En upplevelse du aldrig kommer att glömma. 

Idéfarmen i Dunker, en “event- och kursgård med kreativa kullerbyttor”. De arrangerar kurser och event så som ljusfest med olika ljusinstallationer, snickeri för nybörjare, biodling för nybörjare, träskulptering med mera. Kika in på deras hemsida för mer information om vad som är på gång.