Gammaldags Malmköpings Marknad behöver hjälp

Vi söker fler kollegor för att kunna arrangera en gammaldags marknad i slutet av maj 2023. 

Gammaldags Malmköpings Marknad är en fristående sektion av Malmköpingsortens Hembygdsförening. Arbetet med marknaden drivs i samverkan med flera lokala föreningar och intresserade och leds av ett arbetsutskott. Arbetsutskottet behöver bli fler för att vi ska våga ta oss an ytterligare en marknad.

Arbetet med marknaden kan liknas vid en projekt där förberedelsearbetet kan delas upp i flera olika delprojekt. Det är t.ex. kontakten med sponsorer, att boka in marknadsförsäljare och planera marknadsområdet, scen- och marknadsprogram m.m. Vi söker en ”projektledare” – marknadsgeneral – att samordna arbetet och flera medarbetare till delprojekten.

Är det dig vi söker? Eller känner du någon som skulle vara lämplig? Kontakta marknaden via e-post, gammaldagsmalmkopingsmarknad@gmail.com, eller hembygdsföreningen, mhbf@telia.com.

Örjan Boberg 

Grattis till vinnarna i fototävlingen!

Nu är fototävlingen Djur i Malmköping avgjord. Juryn har valt ut följande vinnare:

Första pris: Maria Elwing
Andra pris: Pernilla Bovin
Tredjepris delas av: Catarina Vannfält och Therese Johansson

Stort grattis alla fyra!

Tävlingen arrangerades under sommaren av föreningen Malmköping.nu och juryn har bestått av Martin Lindqvist, föreningens kassör och Mariann Björnfot (Idéhjulet), föreningens webbredaktör. Vinnarna får presentkort som gäller på Zoo7:an.

1:a plats Maria Elwing
2a plats Pernilla Bovin Persson
3e plats Catarina Vannfält
3:e plats Therese Johansson

 

Välkommen på Svamputställning på Stora Torget i Malmköping 17/9 kl 10-14

Blivande svampkonsulenter från Åsa folkhögskola hälsar dig välkommen till årets utställning! Kom och se olika svampar, lär känna fler ätbara sorter och få din egenplockade svamp artbestämd! Lördag den 17 september kl 10–14 finns vi på: Kulturhuset Ängeln (biblioteket) i Katrineholm, Biblioteket i Flen, Stora torget i Malmköping, Fabriken/Matöppet i Sparreholm samt på Ändebols gårdsbutik, kafé och kök nära Bettna.”

Flera aktiviteter helgen 9-11 september

På söndag arrangeras de allmänna valen i Sverige och det är dags för oss att gå och rösta om vi inte valt att förtidsrösta. Vallokalerna är öppna mellan 8-20 och var de finns ser du på den här sidan.

Men det händer också en del annat i Malmköping i helgen:
 
Säsongens sista bakluckeloppis på Heden
På lördag den 10 september är sista chansen för säsongen att fynda på  loppisen på Heden. Loppisen pågår mellan klockan 10-14.
Konstrundan i Sörmlands hjärta 9-11 september
I helgen finns möjlighet att besöka Flens konstnärer på olika ställen i kommunen. En samlingsutställning visas också på Konstgalleriet i Hälleforsnäs kl 11-16 samtliga dagar.
Aptitrunda i Sörmland 10-11 september kl 10-16
För tolfte året arrangerar Sörmlands Matkluster Aptitrunda runt om i Sörmland. Malmköping representeras av Hotel Malmköping och Grinda Gårdsglass.
Missa inte heller den medicinhistoriska utställningen Stallet som laboratorium som visas i butiken M..M (Kungsgatan 19) mellan 1 september och 1 oktober. M.M. har öppet tors-fre 12-17 och lördag 10-14