Se och göra

På den här sidan har vi samlat några tips på vad du kan se och göra när du är i Malmköping. Är det inte ett evenemang som lockar finns det mycket annat att hitta på. Att bara ta en promenad genom den pittoreska köpingen är en upplevelse i sig. Vid Malmahed var Södermanlands Regemente förlagt mellan 1774 och 1921. Runt heden tog köpingen form och många byggnader från den här tiden finns fortfarande kvar. Vackra trähus, charmiga gator och blommande trädgårdar.

Naturen är nära i Malmköping. Går du över Heden en varm sommardag kan du höra humlornas surr och känna doften av backtimjan. Fortsätter du upp på Plevnahöjden hittar du promenadvänliga stigar, ståtliga tallar och tonvis med blåbär och lingon om det är säsong. Nedanför Plevnahöjden ligger Hosjön där du kan fiska eller ta ett bad.

Varje år ordnar ortens föreningar och företagare olika arrangemang. Många arrangemang är återkommande: isupptagning i Hosjön, valborgsfirande på Heden, midsommar vid hembygdsgården, torgkvällar, plöjning med veterantraktorer och förstås våra återkommande marknader. Håll koll i evenemangsguiden så missar du inte vad som händer i köpingen!

Här nedan hittar du mer information om olika sevärdheter i och omkring Malmköping. Kontakta oss om du själv har några smultronställen eller aktiviteter som vi kan komplettera listan med.