För barnfamiljerna

Malmköping är en bra plats att växa upp på. Här är det nära till det mesta: förskola och skola, barnavårdscentral, bad och natur, lekplatser och aktiva föreningar.

Lekplatser

I en ort med många barn finns det förstås flera lekplatser. Du hittar lekplatser vid Stadshuset, campingen, Museispårvägen och vid Malmagatan. Har du flera barn med dig kan lekplatsen vid Stadshuset vara smidigast att besöka då den är helt omgärdad av staket. Vid campingen finns även ett bollhav som är öppet för alla barn upp till 7 år (sommartid). Vid skolområdet finns också lekplatser som är öppna när skolorna slutat för dagen. Vid vårdcentralen finns en lekplats för “alla åldrar”. Den är byggd för att äldre ska kunna träna motorik, få motion med mera men är också uppskattad hos barn som gillar att klättra, hänga i ribbor och balansera.

Sagostigen

Sagostigen är en liten nöjespark cirka 8 km norr om Malmköping. Parken har varit igång i över 50 år och de flesta som växt upp här i närheten har minnen från sina besök på Sagostigen. Här går du längs en rundslinga i skogen och får se olika installationer från några av våra mest kända sagor: Törnrosa, Bockarna Bruse, Prinsessan på ärten, Rödluvan och så vidare. I mitten av parken finns ett populärt lekområde med bland annat hoppborg, studsmattor och café. Varje säsong brukar även en teaterföreställning spelas under vissa dagar.

Scouterna

För barn och ungdomar som vill komma ut i skog och mark finns det en scoutkår i Malmköping. Equmeniakyrkan och Folkkyrkan håller i verksamheten och den riktar sig till barn från årskurs 3 och uppåt.

Småknytt i Malmköping

“För länge, länge sedan fanns det i Malmköping småknytt, så kallade Malmingar. Ingen har någonsin sett en Malming, men dom finns.” Så står det på en Facebooksida som handlar om småfolket malmingarna som bor i köpingen. Du hittar deras bostäder gömda här och där – i ett träd eller intill ett hus. Att leta efter malmingarnas bostäder är ett nöje för både barn och vuxna.

Idrottsföreningar

I Malmköping finns det en fotbollsförening, innebandyförening, tennisförening, gymnastikförening och en alpin förening. Alla föreningar har verksamhet för barn och ungdomar. Även Dunker har en fotbollsförening, Dunkers IF. De har ett seniorlag i damfotboll och flera lag för flickor. Här hittar du information och kontaktuppgifter till de idrottsföreningar som är medlemmar i Malmköping.nu.

Öppen förskola i Flens kommun

Är du hemma med dina barn finns det möjlighet att träffa andra vuxna med barn flera gånger varje vecka. Öppen förskola ordnas av Svenska kyrkan i Malmköping. Även i Sparreholm, Mellösa, Bettna och i Flen arrangeras öppen förskola. I centralorten Flen görs det både i Svenska kyrkan och kommunens regi. Ett annat tips för dig med små barn är att besöka Folkkyrkans Second Hand på lördagar. Bakom caféet finns ett stort lekrum som inbjuder till stoj och stim för de minsta.

Vårterminen 2020 (med reservation för ändringar)

Måndagar

9.00-15.00: Öppen förskola på familjecentralen i Flen (Storgatan 21)
9.00-11.00: Öppen förskola i Kyrkans hus i Malmköping (Tingsgatan 1)
13.00-15.30: Öppet hus för föräldrar och barn i Sparreholms församlingshem

Tisdagar

9.00-12.00: Öppen förskola på familjecentralen i Flen (Storgatan 21)
9.00-11.30: Öppet hus för föräldrar och barn i Flens Församlingshem

Onsdagar

9.00-15.00: Öppen förskola på familjecentralen i Flen (Storgatan 21)

Torsdagar

9.00-12.00: Öppen förskola på familjecentralen i Flen (Storgatan 21)
9.00-11.30: Öppet hus för föräldrar och barn i Flens församlingshem
14.00-16.00: Öppen förskola för föräldrar och barn i Bettnas församlingshem

Fredagar

9.00-15.00: Öppen förskola på familjecentralen i Flen (Storgatan 21)
9.00-11.00: Öppen förskola i Kyrkans hus i Malmköping (Tingsgatan 1)
9.00-11.00: Klapp och Klang i Mellösa församlingshem

Här hittar du kontaktuppgifter och mer information:

Få mer uppgifter i våra presentationer