Marknader och loppisar

Återkommande marknader

Malmköping är en klassisk marknads- och handelsort ända sedan slutet av 1700-talet. På den här sidan listar vi de marknader som brukar arrangeras varje år i köpingen.

Malmamarken. Mest känd är Malmamarken som lockar över trehundra knallar och tiotusentals besökare till Heden sista helgen i juli. Då är det folkfest i köpingen med tivoli och stora artister på scen. Arrangör: Malmköpings IF.

Gammeldags marknad arrangeras sista lördagen i maj. Slöjd, hantverk, spelmän, minitivoli, kaninutställning med mera vid torget, Heden och Hembygdsgården. En liten trivsam marknad med stort utbud för barn och familjer. Arrangeras av Malmköpingortens hembygdsförening i samarbete med bland annat Sörmlands museum.

Torgkvällar anordnas några tillfällen på sommaren. Då lever Stora torget upp med musik, lokala hantverkare och matproducenter. Torgkvällar arrangeras av Malmköping.nu

Gammaldags Malmköpings julmarknad anordnas på lördagen innan andra advent. Knallar, hantverk, mat och trivsam julstämning på torget och på hembygdsgården. Julmarknaden arrangeras av Malmköping.nu och Malmköpingortens hembygdsförening.

Bakluckeloppisar på Heden arrangeras under ett stort antal lördagar under maj-september. Är vädret bra kan det vara hundratals försäljare som slår upp sina bakluckor och säljer allt mellan himmel och jord. Arrangör: MIBF (Malmköpings innebandyförening)

Antikhandlare och loppisar

På orten finns flera loppis- och antikhandlare med olika inriktning.  Hos Bohms Antik och Auktion hittar du äldre antika möbler, allmogeföremål med mera. Second chance är en prylförmedling där du kan lämna in kläder, leksaker, böcker och liknande, och säljer mot kommission. I butiken Hemtrefnad hittar du vackra föremål från då och nu, så som inredning, presentartiklar, delar till fotogenlampor, nya och gamla möbler samt diverse produkter inom byggnadsvård. Under vissa lördagar på sommaren slår TheRetroBrothers upp portarna på Förrådsgatan 7. De säljer gamla och antika föremål och möbler. Följ dem på Instagram för att hålla koll på när de har öppet. Slutligen håller PMU Second Hand Malmköping öppet sin välbesökta loppis och café varje lördag. Här hittar du allt du behöver till hus och hem: från köksredskap, verktyg och möbler till kläder, sportartiklar, böcker och skivor.

Få mer uppgifter i våra presentationer