Välkommen till Wärdshusjazzen!

Under höstmånaderna har du välkomnats till några torsdagskvällar på Malmköpings Wärdshus i jazzens tecken. »Wärdshusjazzen« är ett enkelt men välkomnande och trivsamt evenemang i Malmköping, mitt i Sörmlands hjärta. Nu har vi nått fram till den tredje och sista konserten före alla julbord och annat firande.

Välkommen du som är nyfiken på hur den populära musiken lät före 1963 (när Paul, John å grabbarna först dök upp i Sverige) eller redan har ett intresse för jazz i sina olika former: tänk dig tradjazz/dixieland med typisk sättning, eller en annan kväll sväng till ett lite större band med mer modernt stuk, för att åter växla till en lyrisk afton med triotoner. För ibland helt växla genre till bluegrass, cajun eller ren country. Vi får se vad våren kan bjuda…

Ta vägen till Malmköpings Wärdshus: du som bor i någon av våra grannorter – hit är det inte längre än att stampa-takten-suget kan stillas efter en knapp timmes resa genom det sörmländska landskapet – är lika välkommen som alla ni »diggare« här i köpingen!

Idén med Wärdshusjazzen är att under sen höst och tidig vår inbjuda till några konsertkvällar på Malmköpings Wärdshus med start vid kl 18. Fram till kl 20 kan du och ditt sällskap njuta ett speciellt middagserbjudande från Per, Lenas och Lottas kök. Kökets erbjudande är varje torsdag en meny med jazziga förtecken: 150 kr. För 200 kr inkluderas ett glas vin eller 0,5 l öl. Se till att boka bord i matsalen i tid på wärdshusets tel 0157 – 21 400. Vill ni hänga i baren går det också bra – boka biljetter ändå! Kl 20.00 går bandet på och spelar två set med tilltagen paus. Entré 160 kr.

Jazzig konst! Till höstens konserter – för att ni ska ha något att inspireras av före och i paus – är Bengt Croneby, tecknare/målare/grafisk formgivare, inbjuden och ställer ut sina verk i jazzgalleriet. Bengt är tillräckligt mogen för att ha upplevt jazzens intåg i Sverige, under den tid när bebopen blommade och blev Bengts signum.

Tavlorna är till försäljning liksom boken »Black Music is Blue« vilken sammanfattar Bengts liv i jazztakt. Du kan även förvärva den bild du gillar mest på utställningen genom att införskaffa ett antal konstlotter inför kvällens sena dragning: en lott 20.00 – sex för en hundring!!

Torsdag 23 november kl 20: Oktetten Lars8

Oktetten LARS 8 spelar jazzmusik komponerad och arrangerad av de svenska legenderna Lars Gullin, Lars Färnlöf, Lars Sjösten och Lars Werner. Samtliga kompositörer/musiker är ikoner inom den svenska jazzen, inom vilken framför allt Lars Gullin förde vidare ett musikaliskt arv baserat på ett nordiskt romantiskt tonspråk. Flera av musikerna i LARS 8 har arbetat regelbundet och nära med en eller flera av ovanstående »Larsar«.

– Oktetten gör musiken full rättvisa och spelar dessutom med ett rikt mått av glädje, säger Leif Wigh i en resension i Orkester Journalen.

Musiker: Oktetten spelar ofta med vokalist. Vår vokalist är körledaren och pianisten Christian Rosenberg, trumpet Ulf Adåker, trombone Sven Larsson, altsaxofon Ulf Andersson, tenorsaxofon Cecilia Wennerström, barytonsaxofon Rune Stålspets, piano Claes von Heijne, bas Jan Adefelt, trummor Bosse Söderberg.