Tomten kommer till Barnens jul i Stadshuset 16 december.

Julen i Malmköping 2017

Snart är julen här! I Malmköping har vi många arrangemang att se fram emot. En del arrangemang återkommer varje år medan andra är nya. I detta inlägg samlar vi alla aktiviteter som bidrar till den fina julstämningen i köpingen. Om vi missat något arrangemang så hör av er till info@malmkoping.nu så lägger vi in det i kalendariet allt eftersom. Fokus för kalendariet är Malmköping och Dunker, men vi tipsar även om några julmarknader i Flens kommun som är värda att besöka.

Ät dig mätt och gå nya tomteslingan

För den som vill äta gott finns julborden uppdukade på såväl Plevnagården, Hotel Malmköping och Wärdshuset under hela december. Besök deras respektive webbsidor för mer information om priser, datum och bokning. Något annat du kan göra oavsett dag är att gå den nya ”Tomtestigen” som följer det nyanlagda elljusspåret på Plevnahöjden. Här bland buskar, träd och ris står tomtarna uppställda och vakar över motionärerna. Hur många tomtar hittar du? Har du några tomtar över hemma sätt ut dom på Plevnahöjden och låt andra glädjas!

Liten tomte
Längs med ”Tomtestigen” på Plevnahöjden har tomtarna gömt sig. Ta en promenad och se hur många du hittar!

Flera julmarknader

En av höjdpunkterna i jul är förstås julmarknaden som pågår 9-10 december på Stora torget och hembygdsgården. Om du kommer utifrån så passa på att övernatta på Hotel Malmköping som har specialerbjudande denna helg med utomhusjacuzzi, bastu och julbord. Gör även ett besök i Sparreholm och Skebokvarn denna helg. Här arrangeras också mysiga julmarknader med försäljning av hantverk, hembakat mm. Mer information hittar du i kalendariet nedan.

Julmarknad
Den populära julmarknaden i Malmköping äger rum 9-10 december.

Julen i Malmköping: dag för dag

Vi reserverar oss för eventuella fel

Lördag 2 december

Söndag 3 december

Lördag 9 december

 • Kl 10-16: Julmarknad på hembygdsgården och Stora torget. På hembygdsgården har fotomuséet och textilmuseet öppet, i Länsmansgården finns kaffe och hembakat bröd, i Gästgivargården finns knallar som säljer hantverk mm. På Stora torget har knallarna ställt upp och säljer mat, hantverk och julklappar av alla de slag. Stadshuset har öppet med kaffeservering, Wärdshuset serverar julmarknadslunch. Arr: Malmköpingsortens Hembygdsförening, MIF
 • Kl 13: Julsånger i Stadshuset. Vila fötterna från julmarknaden, ta en kaffe och lyssna på julsånger med kören Saraband i Stadshuset stora sal. Arr: Dunker-Lilla Malma församling.
 • Kl 10-14: Julmarknad i Hälleforsnäs Folkets hus. Hantverksknallar, ponnyridning, ”skinklotteri”, fikaförsäljning, utställningar mm. Arr: S-föreningen i Hälleforsnäs.
 • Kl 11-15: Julmarknad i Sparreholm (Åkeriområdet). Julaktiviteter, hantverk, försäljning, info, underhållning, kaffeservering, visning av Båvens spinnhus mm. Arr: Båvens spinnhus, Sparreholms bygderåd mfl.

Söndag 10 december

 • Kl 10-16: Julmarknad på hembygdsgården och Stora torget. På hembygdsgården har fotomuséet och textilmuseet öppet, i Länsmansgården finns kaffe och hembakat bröd, i Gästgivargården finns knallar som säljer hantverk mm. På Stora torget har knallarna ställt upp och säljer mat, hantverk och julklappar av alla de slag. Stadshuset har öppet med kaffeservering, Wärdshuset serverar julmarknadslunch, Arr: Malmköpingsortens Hembygdsförening, MIF.
 • Kl 12-16: Julmarknad i Skebokvarn (Skebokvarnsgården). Lokala hantverkare fyller salen med julklappsalster och i bygde-caféet serveras skinksmörgåsar och mjuka pepparkakor, utomhus glögg och korv. Gottispåsar till alla barn. Arr: Skebokvarns bygderåd
 • Kl 16: Luciakonsert i Lilla Malma kyrka. Stämningsfullt luciatåg med församlingens barn och ungdomskörer. Arr: Dunker-Lilla Malma församling.
10 december kommer luciatåget till Lilla Malma kyrka. 12 december lussar de på torget.

Tisdag 12 december

Lördag 16 december

 • Kl 13: Barnens jul i Stadshuset i Malmköping. Tomten hälsar på och tar gärna emot barnens önskelistor. Malmabygdens Spelmän spelar och leder dansen kring granen. Fiskdamm. Arr: Malmabygdens Spelmän och Malmköping.nu

Söndag 17 december

Måndag 18 december

Tisdag 19 december

 • Kl 16-19: Språkcaféet i Equmeniakyrkan firar jul. Hit är du välkommen som vill lära dig mer svenska, men också du som vill möta medmänniskor från andra länder. Arr: Equmeniakyrkan och Dunker-Lilla Malma församling.

Fredag 22 december

 • Kl 18-24: Uppesittarkväll med musik (Göran Kunstberg) och god mat på Wärdshuset.

Söndag 24 december

Måndag 25 december

Söndag 31 december

 • Kl 15: Nyårskonsert i Dunkers kyrka. Dunkers Donnor sjunger in det nya året tillsammans med trumpet och flöjt. Arr: Dunker-Lilla Malma församling

Lördag 6 januari

På trettondagen 6 januari sjunger Malmakören ut julen.

 

Julerbjudanden från våra handlare

Hotel Malmköping

Boka in en Julbordsweekend – fredag till lördag eller lördag till söndag på Hotel Malmköping. Glögg, pepparkakor, sörmländskt julbord, logi och frukost. 1145 kr för delat dubbelrum eller 1445 kr för enkelrum. Ring 0156-24580 för bokning.

Lindas Nagelfix

Under julmarknaden 9-10 december har Lindas Nagelfix erbjudande på lackning med gelelack för endast 175kr (ordinarie pris 300 kr). I butiken lämnas 10% på allt. Linda bjuder även på glögg och pepparkakor.

Stavtorps delikatesser

Under julmarknaden lördag 9 december får Stavtorps delikatesser besök av Marinas trädgård som säljer julkransar och Björkviks fisk som säljer färsk och rökt fisk, skaldjur, såser, röror mm. Dessutom säljs varmrökt fisk som röks på plats! Om det är någon särskild produkt som du vill köpa av Björkviks fisk så gå in på deras Facebook-sida och gör en beställning. Stavtorp bjuder också på varm äppelglögg.

Systrarna Carlsson

Systrarna Carlsson har även detta år en ”adventskalender” som innebär att de har ett nytt erbjudande varje dag, från och med 1 december. Ta del av erbjudandet via deras Facebook-sida eller direkt på plats.

Zoo7:an

Även Zoo7:an har en ”adventskalender” med nya erbjudanden varje dag. Håll utkik på deras Facebook-sida för att se vad som döljer sig bakom luckorna.