Camilla Trolle – ordförande 2019-20

I mars fick Malmköping.nu en ny styrelse och en ny ordförande, Camilla Trolle. Vi har ställt några frågor till vår nya ordförande för att lära känna henne lite bättre och få reda på hur hon tänker kring Malmköping. Camilla har sina rötter i Sörmland, men bodde i Vallentuna, en kommun norr om Stockholm, tills hon var drygt 30 år.

– Men så träffade jag kärleken för 17 år sedan och det innebar en flytt till Malmköping. Jag har rötter i Sörmland eftersom både min mamma och mormor kommer från Eskilstuna och jag har tillbringat många lov här. Jag har kusiner både där och i Malmköping.

Camilla driver företaget Skapa balans. Hon är utbildad kostrådgivare och friskvårdsterapeut sedan 2008.  Sedan sin utbildning har hon jobbat med grupper och enskilda med målet att skapa balans i deras liv. Camilla förklarar vad det går ut på:

-Att man ska röra på sig och/eller träna eller äta mer frukt och grönsaker för att må bra vet de flesta. Men hur många stannar upp och reflekterar över sitt agerande? Jag jobbar med att coacha människor genom att vara ett bollplank och ibland vara den som ställer lite jobbigare frågor. På så sätt får jag ta del av när andra människor utvecklas, förändras och gör aktiva val för att må bra och nå sina mål – och det är fantastiskt!

Företaget tar säkert mycket tid och därför undrar vi vad som fick Camilla att ta av sin tid och engagera sig i Malmköping.nu

-Jag var på ett möte där torgkvällarna diskuterades och många bra idéer lades fram. Jag tycker att det är härligt när företagare brinner för något och i det här fallet var det att hålla Malmköping levande. Jag hoppas att samarbetet i Malmköping kan stärkas ännu mer och att fler i samarbeten växer fram.

Camilla tycker att Malmköping har en potential i det geografiska läget, den vackra naturen och att vi har företagare och föreningar som kan erbjuda mycket till ortens besökare. Hon oroar sig över att det kommer ett generationsskifte där mycket kunskap och rutiner riskerar att försvinna.

-Jag skulle också vilja se ett närmare samarbete mellan alla föreningar i Malmköping. Tillsammans blir vi starkare!! 

Men vad kan föreningen Malmköping.nu göra för att Malmköping ska bli så bra som möjligt att bo i och besöka och har det skett några förändringar med den nya styrelsen?

-Genom att visa upp vad Malmköping har att erbjuda på vår webbplats malmkoping.nu och löpande uppdatera våra sociala medier presenterar vi ett levande samhälle. Ett samhälle som lockar till besök och på så sätt ökar företagens möjlighet att växa.

En nyhet är att Malmköping.nu står som arrangör för torgkvällarna i år – en uppskattad tradition som vill bevara. Fler drömmar och planer finns om att skapa fler aktiviteter för att hålla köpingen levande året om, så vi får se vad som händer framöver.

    De små ideella föreningarna kan dock inte göra allt. Malmköpings invånare måste också bidra.  Camilla kommer med ett par tips på vad du kan göra:

-Stöd vårt arbete genom att bli medlem i Malmköping.nu – både som företagare och privatperson.

-Och berätta för oss när något händer, det är svårt för oss att vara uppdaterade på allt som händer runt om i Malmköping, Det är bara att maila till info@malmkoping.nu.

  I slutet av intervjun frågar vi Camilla vad hon gör på fritiden, utöver att vara ordförande i Malmköping.nu och vad hon har för förväntningar på sommaren

-Jag träffar vänner och familj så ofta jag kan och hinner. Vi föder upp och tränar travhästar på gården, det tar sin tid. Just nu har vi tre egna och två inackorderade. Sedan hoppas jag att vi får en fin sommar med sol, och att vi får många besökare till alla evenemang runt om i Malmköping. För egen del ser jag fram emot en lugn och skön sommar med utflykter runt omkring i närområdet.

Anette Holmqvist

Camilla Trolle avgick som ordförande vid årsmötet 2021 och ersattes av Jill Dunker. Här kan du läsa vår intervju med henne: Ordförande Jill Dunker har ordet