Ordförande Jill Dunker har ordet

I mars 2021 fick Malmköping.nu en ny styrelse och Jill Dunker blev vår nya ordförande. Hon ersätter Camilla Trolle som avgick vid årsmötet 24 mars 2021. Vi vet att många i Malmköping känner Jill, eftersom hon är aktiv i så många sammanhang, men vi tycker ändå det är på sin plats med en liten presentation. Vi har ställt några frågor till vår nya ordförande för att lära känna henne lite bättre och få reda på hur hon tänker kring Malmköping och annat.

Jill Dunker är född och uppvuxen i Sundbyberg, en kommun i Stockholms län. Sundbyberg har över 50 000 invånare, men när Jill växte upp var det en småstad. Vi undrar förstås varför hon valde att flytta hit till Malmköping.

  • Det var en ren slump. Jag hade varit på kennelträff på Malmköpings camping 2011. Men jag hade varit i Malmköping förut, både på marknader och caféer eftersom jag har en kompis från Sundbyberg som hade sommarställe i Dunker. När jag kom hem efter besöket 2011 skulle jag kolla bostadsrätter i Sundbyberg och fick då för mig att titta på Malmköping. Jag hade ingen tanke på att flytta, men så fick jag syn på ett renoveringsobjekt och för att göra en lång historia kort så köpte jag huset.

Efter att Jill hade flyttat hit fick hon arbete som administratör inom äldreomsorgen i Flens kommun, men hon valde att gå i pension ett år tidigare. Idag är hon pensionär och det är nog tur det för Jill är en föreningsmänniska som älskar att organisera och fixa och sådant tar ju tid.  Vi låter Jill berätta om sina olika föreningsengagemang i köpingen.

  • Jag har suttit med i Byarådet, med ett kort avbrott, sedan jag flyttade hit, både som sekreterare, kassör och vice ordförande. I Hembygdsföreningen är jag kassör sedan flera år. Småknytt i Malmköping startade på Facebook 2017 och vi är tre stycken som skapat en fiktiv historia om Malmingar. Vi hjälps åt att sätta ut lite dörrar, postlådor etc där Malmingarna bor. Så håller man ögonen öppna så ser man var dom bor. Vi anordnar också Tomtestigen på Plevnahöjden mellan första advent och tjugondag Knut. I år anordnade jag Äggjakt på Plevnahöjden för första gången. Jag samordnar också ortsutvecklingen i Malmköping genom Byarådet, föreningar, kommunen. Och nu har jag också blivit ordförande i Malmköping.nu.

Naturligtvis infinner sig frågan hur Jill med så många engagemang även orkar och hinner med att vara vår ordförande. Men vi ställer den inte. Jill verkar ha outtömlig energi. Däremot får hon presentera sin vision för ordförandearbetet.

  • Via mitt engagemang som ordförande i Malmköping.nu mm, hoppas jag kunna öka intresset för Malmköping som besöksmål. Självklart i samarbete med handlare och övriga föreningar. Vi måste jobba ihop! Då många av oss som jobbar i föreningarna är lite till åren komna hoppas vi också att fler yngre upptäcker hur kul det är att vara med och utveckla hemorten.

Alla hinner inte eller vill inte vara föreningsaktiva, men samtliga som bor i Malmköping kan stötta ortens utveckling på något sätt.

  • Alla kan bidra med något, om det så bara gäller att handla på hemorten. Det är ingen självklarhet att vi har de butiker som vi har idag. Utan butikerna dör orten!

På fritiden umgås Jill med vänner, håller på med sitt hus, sin hund och katt. När möjlighet finns besöker hon sin dotter. Och nu är det bara ett par veckor kvar av april månad, snart är det sommar.

  • Jag ser fram emot all grönska, knopparna, värmen och eventuellt lite husvagnsliv. Sen blir det självklart lite fix i trädgården och på huset.

 

Frågorna ställdes av Anette Holmqvist i april 2021.

 

 

 

Läs mer:

Styrelse för Malmköping.nu
https://malmkoping.nu/om-oss/kontakta-oss/

Småknytt i Malmköping
https://www.facebook.com/Sm%C3%A5knytt-I-Malmk%C3%B6ping-564434230417389/

Malmköpingortens hembygdsförening
https://www.hembygd.se/malmkoping

Intervju med vår förra ordförande Camilla Trolle
https://malmkoping.nu/ordforande-har-ordet/