Välkommen till Wärdshusjazzen!

Välkommen till Wärdshusjazzen! Det är en ny satsning som går av stapeln på Wärdshuset under några torsdagar i höst. ”Wärdshusjazzen” vill vara ett enkelt men välkomnande och trivsamt evenemang i Malmköping, mitt i Sörmlands hjärta. Du som bor här i köpingen är lika välkommen som alla ni andra i våra grannorter med ett intresse för jazz i de flesta former.

Här blir det alltifrån gladjazz/dixieland till något större swingband, för att åter växla till en lyrisk afton med triotoner.

   

Kombinera med middagserbjudande

Idén med Wärdshusjazzen är att under sen höst och tidig vår inbjuda till några kvällar på Malmköpings Wärdshus med start vid kl 18. Fram till kl 20 kan du och ditt sällskap njuta ett speciellt middagserbjudande från Per, Lenas och Lottas kök – varje jazzkväll ett nytt erbjudande. Se dock till att boka bord i verkligt god tid, tel 0157 – 21 400. Vill ni hänga i baren går det också bra – boka biljetter ändå! Kl 20.00 går bandet på och spelar två set med tilltagen paus. Entré 160 kr.

Jazzgalleri och konstlotteri

Till höstens konserter är Bengt Croneby, tecknare/målare/grafisk formgivare, inbjuden att ställa ut sina verk i jazzgalleriet. Bengt är tillräckligt mogen för att ha upplevt jazzens intåg i Sverige, under den tid när bebopen blommade och blev Bengts signum. Tavlorna är till försäljning, liksom ”Black Music is Blue” som sammanfattar Bengts liv i jazztakt. Du kan även förvärva den bild du gillar mest genom att införskaffa konstlotter inför kvällens sena dragning.

Bengt Croneby ställer ut

Tre tillfällen i höst

26 oktober framförde Arne Ericson Hot Six trevlig dixiemusik med goda solister. Bandet bjöd på ”The Louis Armstrong Story” och ett 40-tal personer stortrivdes i publiken. Bilden ovan är från premiärkvällen. Två tillfällen av Wärdshusjazzen återstår i höst.

9 november spelar Lasse Törnqvist and his Dixielanders. Skoldansjazzen tas fullmoget till nya höjder av pojkarna som var med från början.

23 november spelar Oktetten LARS 8 originalarrangemang av Larsarna Gullin, Fernlöf, Sjösten och Waerner

Wärdshusjazzen är ett samarbete mellan Per Asker, Malmköpings Wärdshus, Peter Borg, Jazz i Flen och Nalle Remnelius, Remnelius reklambyrå.