Bild på butik
Folkkyrkans Second Hand-butik håller öppet på lördagar. Värt en resa!

Folkkyrkans loppis – en mötesplats där du gör fynd

Lördagar i Malmköping – då är det full fart på kommersen i Folkkyrkans Second Hand-butik. Nästan varje lördag håller butiken öppet. Hit kommer gamla och nya Malmköpingsbor för att handla möbler och bohag. Hit kommer loppisentusiaster på jakt efter nästa fynd. Hit kommer många för att bara ta en kopp kaffe, lyssna på levande musik och träffa bekanta. Kanske låta barnen leka runt i barnhörnan bredvid caféet.

På Folkkyrkans webbsida presenteras butiken på följande sätt: ”Under många år har vår Second Hand-butik varit en självklar mötesplats för många Malmköpingsbor. Förutom att du kan hitta bra möbler och prylar där till rena fyndpriser, är det också en social oas för många människor. Vår butik och café är en av Malmköpings mest besökta platser.”

Det är en träffande beskrivning av en populär mötesplats. Bland besökarna finns såväl familjer med barnvagn som pensionärer med rullatorer, nyanlända såväl som infödda, Malmköpingsbor såväl som tillresta från grannorterna. Alltid är det någon bekant som du möter inne i butiken eller caféet.

Varje vecka fylls butiken på med nya varor. Här finns kläder, tyger, husgeråd, böcker, skivor, verktyg, möbler, leksaker, sportartiklar, elektronik och mycket mer. Det mesta är billigt och överkomligt. Varje vecka ringlar en kö utanför porten strax innan klockan slår tio. En del kommer hit redan en halvtimme-timme innan öppning för att vara först i lokalen när dörrarna slås upp. Att det går att göra fynd i Folkkyrkans loppis, det är ingen hemlighet!

Folkkyrkan ligger på Landsvägsgatan 84 och öppettiderna är i regel lördagar mellan kl 10-13. Se Folkkyrkans webbplats för mer info


Många billiga böcker hittar du i bokhörnan.


Kaffe och kaka serveras i caféet. Ofta till tonerna av levande musik.


I barnhörnan finns det leksaker, redskap och möjlighet att ”leka affär”.