Skål framför thaivagnen
Under premiärdagen 20 april bjöds gästerna på mousserande jordgubbsdryck. Skål!

Heta smaker vid busstorget

Äntligen är thaivagnen vid busstorget tillbaka! På ”Horapa Thai Take Away” lagar Napatsawan till goda currygrytor, wookrätter, vårrullar och nudelklassikern pad thai.

Arne som brukar ta beställningarna och sköta kassan berättar att det är just pad thai, tillsammans med wooken pad bai horapa, som var de mest efterfrågade rätterna under förra året. 2017 var deras första år i Malmköping och vagnen blev snabbt ett populärt inslag hos hungriga malmköpingsbor och besökare. Maten lagas vid beställning och fås med kyckling, fläskfilé, biff eller tofu. Förra året kom en del av grönsakerna från de lokala odlarna på Grinda.

Portionerna är stora och flera av rätterna på menyn har ett rejält sting. Ladda upp med kokosmjölk eller något annat svalkande om du beställer till exempel curryrätten Gang dang som är märkt med tre utropstecken i menyn. Det är en kryddstark rätt med paprika, röd curry, bambuskott och söt basilika – en favorit hos undertecknad. Menyn är i stort sett samma som föregående år men öppettiderna har utökats. Nu har vagnen öppet alla dagar i veckan. Vardagar kl 11-19 och helger mellan kl 14-20.

Napatsawan och Arne.
Napatsawan och Arne driver thaivagnen vid busstorget.

Arne berättar att de i början funderade på om det fanns en lokal i Malmköping som de kunde öppna restaurangen på. Men planen är nu lagd på is eftersom de är osäkra på om kundunderlaget i Malmköping skulle räcka under vintern och för att det skulle medföra ökade kostnader för personal och lokalhyra. Under sommaren strömmar kunderna till men under hösten är det betydligt lugnare. Tanken nu är att fortsätta med thaivagnen. Platsen på busstorget får de stå på till och med oktober ut så det finns gott om tillfällen att njuta av Napatsawans vällagade rätter i sommar!

Följ Horapa Thai Take Away på Facebook