Bildrapport från Dunkersdagen

Första lördagen i september anordnas varje år en dag till Dunkers ära, Dunkersdagen. Missade du Dunkersdagen i år eller hade du tvärtom förmånen att besöka denna trevliga familjefest? Oavsett vilket så ta en titt på vår fotodokumentation från den tionde upplagan av Dunkersdagen.

Dunker är en vacker och lantlig idyll som ligger cirka 1 mil från Malmköping. Dunker är vidsträckt men bygdens själva hjärta är området kring kyrkan. Här finner du också skolan där de flesta aktiviterna på Dunkersdagen äger rum. Landskapet runt omkring är böljande med åkrar, betesmarker och utsikt över sjön Dunkern. Korna går på bete ett stenkast från förskolan som är inhyst i den gamla prästgården.

Vy från Dunker med kyrkan i bakgrunden. Foto: Anette Holmqvist

Den som besökt Dunkersdagen tidigare kände igen flera av programpunkterna. Även i år kunde gammal som ung springa Dunkersjoggen, musta sina äpplen på det mobila musteriet eller se Simon Stålspets och Dunkers Donnor uppträda i kyrkan. Traktorbalett, käpphästmästerskap och öppet hus på Idefarmen var några fler programpunkter som lockade under dagen. 

Till musiken av Svansjön ”dansade” tre traktorer på en åker bakom skolan. Foto: Martin Lindqvist
Det var många som ville se traktorbaletten. Foto: Anette Holmqvist

Kyrkan, skolan och de lokala föreningarna och företagarna bjöd på en fin dag i Dunker med upplevelser för alla. Eller som arrangörerna själva uttryckte det: så här ser det ut när samhället går ihop och visar hur en levande bygd ser ut på riktigt!

Dunkersvy
Vy från Dunker. Foto: Anette Holmqvist.
Musteri
Inlämnade äpplen som väntar på att bli must i det mobila musteriet. Foto: Anette Holmqvist
Käpphäst
Hoppa hinderbanan på snabbast tid! Här hoppar en av deltagarna i käpphästmästerskapet. Foto: Martin Lindqvist
Det fanns också möjlighet att prova på att rida på en riktig häst. Foto: Martin Lindqvist
Hamburgare
De grillade hamburgarna var mycket populära. Foto: Anette Holmqvist
Vad vore en familjedag utan en tipspromenad? Foto: Anette Holmqvist
Marknadsstånd.
Loppis, hantverk, keramik, grönsaker, honung, fika. Det fanns lite av varje att köpa på Dunkersdagen. Foto: Anette Holmqvist