Höstfärger i Malmköping och några tips som lyser upp

Nu börjar flyttfåglarna dra söderut över vinterhalvåret. Lövträden förbereder sig för vintern och bjuder på ett fyrverkeri av rött, gult och orange i sina kronor. Det är vackert att promenera i köpingen nu. Vår fotograf Annette Holmqvist har varit ute på en tur och lyckats pricka in både de sprakande höstfärgerna och lugnet som vilar över Malmköping så här års.

Jämfört med sommaren och den intensiva julmånaden är det ganska tunnsått på evenemang och aktiviteter här i Malmköping under hösten. Några höjdpunkter återstår dock innan vi laddar upp för julen med marknader, konserter och lussebullar. Här följer några tips på vad du kan uppleva i Malmköping i höst. Fler tips hittar du som vanligt på vår evenemangssida

Höstfärger i Malmköping. Foto: Annette Holmqvist

 

Jazzkvällar på Wärdshuset

Återigen blir det jazzgung på Wärdshuset! En konsert har redan gått av stapeln men tre jazzkvällar återstår. Det är Wärdshusjazzens tredje termin och denna gång har de flesta banden koppling till Malmköping på ett eller annat sätt.

Innan svänget drar igång på övervåningen finns det möjlighet att få sig en bit mat och dryck i matsalen.

Torsdag 18 oktober: SE-Quartet. Nordisk jazz med fint tonläge.

Torsdag 8 november: Margareta Jablonski & her jazzy trio. Jazzstandards ur den amerikanska sångboken blandat med svenska låtar och andra Evergreens.

Torsdag 29 november: Lotten ´n´ the Lucky Lindy Losers. En fartfylld kväll med swing och lindy hop.

Läs mer om banden här (PDF)

 

Club SYNK på Stadshuset 20 oktober

Dansföreställning, dans till Simon Stålspets band, kvällsöppet på KaCa’s café, workshop… Det låter som att det är dags att ringa in barnvakten! Eller förresten, ta med barnen till Stadshuset. Personer över 75 år och under 15 år kommer in gratis. Idefarmen och Scenkonst Sörmland bjuder in till en helkväll i Stadshuset lördagen 20 oktober. Någon liknande tillställning har vi nog inte varit med om i Malmköping så se till att boka biljett nu!

Läs mer och boka här

 

Spökligt på museispårvägen 27 oktober

Ännu en gång kommer spöken, gastar och allehanda kusliga typer dyka upp när Museispårvägen firar Halloween. Lördagen 27 oktober kan du åka på spöktur genom den sörmländska skogen. Spännade saker sker utmed banan och i vagnshallen vid spåret. Vågar du besöka spårvägen denna mörka kväll?

Läs mer på MUMA:s hemsida