KaCa’s café slår upp portarna

I december stängde Fru Welinder sitt populära café i stadshuset. Det var redan då klart att ett nytt gäng skulle ta över efter årsskiftet. Nu har det gått en månad och äntligen är det dags att glänta på dörren till stadshuset trevliga lokaler.

Ute är det kallt och snön viner omkring, men inne i caféet är det ombonat, varmt och mysigt. Det luktar nybryggt kaffe och i disken står kakor och matiga mackor uppradade. Caroline är den ena systern bakom ”KaCa’s” och hon möter oss med ett stort leende när vi kliver in. Det är dag 2 för caféet och det har varit fullt ös berättar Caroline.
– Hur många var det här igår? frågar Caroline sin syster Katarina och får ett snabbt svar inifrån köket:
– 73 stycken!
– Ja, så det har varit lite kämpigt, skrattar Caroline.

Vi beställer en havreboll, kanelbulle och morotskaka, två kaffe och en festis och slår oss ner i en mysig soffa. Godsakerna går åt snabbt. Havrebollen är len och har en fin smak av havre. Kanelbullen håller samma klass som fru Welinders (det vill säga: tipptopp). Men morotskakan blir vår familjs favorit – den är riktigt saftig och har ett generöst lager med glasyr.

Bildkollage från caféet.
Ett bildkollage inifrån caféet. Foto: Anette Holmqvist.

Samarbete med biblioteket

Nu i februari öppnar också biblioteket upp i grannlokalerna. En större toalett har byggts innanför entrén och Caroline berättar att de kommer ha ett samarbete med biblioteket under de dagar det är öppet där. Kanske kan man låna en bok eller tidning på biblioteket och ta en kopp kaffe inne hos KaCa’s?

Redan den 14 februari får vi se ett prov på det samarbetet. Då invigs nämligen biblioteket och KaCa’s står för fikat. Välkomna då, om inte förr!

Följ KaCa’s café på Facebook