Nu har biblioteket öppnat i de mysiga lokalerna i stadshuset.

Succé när biblioteket öppnade i stadshuset

Den 14:e februari var det dags för biblioteket att inviga sina nya lokaler i Malmköpings stadshus. Kön ringlade in i biblioteket. Kanske var det bokpresenterna eller det utlovade fikat från Kacas café som lockade lite extra, för bibliotekspersonalen hade inte räknat med att så många nyfikna malmköpingsbor skulle dyka upp.

På bibliotekets egna webbsida kallar de invigningen för ”succé”. Ungefär 300 besökare kom till invigningen vilket är ganska mycket för en ort med 2000 invånare.
– Ja, det var en intensiv eftermiddag, men jättekul! berättar bibliotekarien Anneli Lordh.

Det är den andra dagen som biblioteket har öppet efter nyinvigningen och även idag har det kommit förbi många nyfikna. Anneli visar almanackan där hon har gjort ett streck för varje besökare som tittat in på biblioteket. Jag och familjen är besökare nummer 53, 54 och 55.
– Det är ungefär dubbelt så många som en vanlig måndag, berättar Anneli.

Plus och minus

Vi får hoppas att det håller i sig och att besökarna fortsätter att strömma till. Det centrala läget vid torget lovar gott. De nya lokalerna är lite mindre än tidigare när biblioteket låg i Malmaskolan. Däremot är rummen betydligt mysigare och trivsammare. I tidningshörnan står några fåtöljer som ser riktigt sköna ut. Golvlampor och ett soffbord står bredvid. Det är bara tavlor som fattas på väggarna och kanske en matta på golvet för att vardagsrumskänslan ska infinna sig.

Många spännande böcker i bibliotekets barnhörna.

Precis som tidigare finns en liten barnhörna för de som har sina småttingar med sig. En stor och nyrenoverad toalett ligger i hallen utanför biblioteket. Just nu saknas skötbord, men det ska snart sättas in.

Ett minus med de nya lokalerna är att det kan vara svårt att komma uppför trapporna till stadshuset om du sitter i rullstol. Det finns visserligen en portabel ramp, men lutningen blir ändå brant.

Öppet på måndagar och onsdagar

Öppettiderna är samma som tidigare, det vill säga:

  •  måndagar kl 9-12 och kl 13-18
  •  onsdagar kl 13-17.

Några nyheter

Om du vill söka information på nätet eller i bibliotekets databaser finns en besöksdator i de nya lokalerna. Den som har en egen dator med sig kan logga in på bibliotekets wifi. Vill du slå dig ner och läsa en dagstidning, magasin eller bok har du flera sittplatser att välja på. I tidningsrummet kommer även ett bord och några stolar att ställas fram.

En annan nyhet är att det finns möjlighet att återlämna böcker i ett brevinkast de dagar som biblioteket inte har öppet.

För mer information och kontaktuppgifter, surfa in på bibliotekets webbsida